Aktualisht, nën administrimin e Autoritetit Portual Durrës është; PARKIMI TIR, i cili në hartën bashkangjitur është emërtuar si Zona 10 /1001,

PARKIMI TIR ka një sipërfaqe rreth 22’779 m2.

Ky parkim shërben si vend pushimi per kamionët e eksportit dhe tē importit, në të cilën aplikohet një tarifë prej 300 lek/ dita (pa tvsh).

Kjo zonë, ose siç njihet ndryshe “PARKIMI TIR”, gjendet pranë skanerit dhe në krahë të djathtë pranë Portës nr. 4 në Autoritetin Portual.